Tak tohle je v současnosti můj favorit. Kombinace kaštanů, křupavých ořechů a sladkých datlí v křupavém cukroví je naprosto dokonalá. Jak si kaštanový suk doma připravit?
Tento recept je vhodný na zdravé mlsání. Pochutnáte si na něm dozajista vy i vaše děti.
Ingredience
Na přípravu kaštanových suků budeme potřebovat:
- 70 g kaštanové pasty
- 100 g pohankové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 2 lžička kakaa
- stevie dle chuti
- hrst vlašských ořechů
- 6 ks sušených datlí
Postupujeme následovně:
Postup přípravy
Kaštanovou pastu připravíme jednoduše rozmixováním uvařených kaštanů s vanilkovým extraktem a trochou vody, tak aby vznikla hladká pasta.
Teď už jen smícháme všechny ingredience kromě ořechů a ovoce. Vytvoříme hladké těsto, do kterého až v úplném závěru opatrně zapracujeme hrubě posekané ořechy a datle. Těsto necháme odpočívat v lednici.
Když je těsto uleželé, opatrně z něho vytvoříme váleček, ze kterého ukrajujeme ostrým nožem (výborně poslouží nůž na pečivo, který si poradí s ořechy a zachová tvar cukroví) cca 0,5 cm široká kolečka. Jednotlivé kousky cukroví vyskládáme na pečícím papírem vyložený plech a necháme péct cca 15 min. na 175 °C. Po upečení by měly být kolečka tvrdší, to je ale naprosto v pořádku. Již druhý den, zvláční díky sušenému ovoci. Uchovávejte v chladu.