Konečně je zpět období teplých snídaní, nadýchaných lívanců, horkých vaflí a krémových kaší. Nejenže vás kaše po ránu náramně prohřejí a nastartují trávení pro následující den, zároveň vás zasytí opravdu na dlouho. Jak si doma připravit výbornou, ale zdravou ovesnou kaši?

Zvlášť v tomto chladném období se snažím dbát na pořádný příjem vitamínů, proto do jídel mimo řádné dávky čerstvého ovoce a zeleniny, ráda přidávám i některé z takzvaných superfoods. Jedním z nich je acai prášek, který je přímo nabitý antioxidanty a vitamíny.

Navíc má nádherně fialovou barvu a úžasnou chuť připomínající borůvky v čokoládě. Každému jídlu dodá příjemnou svěžest a šťavnatost.

Ještě bych se s vámi chtěla podělit o můj objev měsíce – čekankový sirup. Jedná se o alternativní sladidlo, které má oproti ostatním sirupům minimální glykemický index a vy nemáte ihned po dojedení snídaně potřebu vyluxovat ledničku, a zároveň velmi nízkou kalorickou hodnotu.

Ingredience

Budeme potřebovat:

  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 200 ml mléka (já použila ovesné)
  • 2 lžíce nepraženého kakaa
  • 2 lžíce acai prášků
  • 1 lžíce čekankového sirupu
  • ovoce na ozdobení

A jak na to?

Postup přípravy

Ovesné vločky nasypeme do hrnce, zalijeme je mlékem a pomalu přivedeme k varu. Osladíme čekankovým sirupem (pokud ho nemáte, použijte med nebo jiné vaše oblíbené sladidlo) a vaříme na mírném plameni do zhoustnutí přibližně 10 minut. Ve chvíli, kdy je kaše hustá tak akorát podle našich představ, vypneme plotýnku a vmícháme kakao a acai prášek.

Hotovou kaši ozdobte oblíbeným ovocem, zakápněte sirupem a pak už si jen vychutnejte vaši snídani.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang