Zbožňuju pečení a vymýšlení nových zdravých dobrot pro mé okolí. Zásadně nevařím podle receptu a nikdy předem nevím, co vlastně vytvořím, a to je na tom to nejkrásnější. Kolikrát si v průběhu míchání těsta několikrát rozmyslím, co z něj vlastně udělám. Tentokrát vznikla vynikající jablečná bábovka. Jak ji připravit?
Jedná se navíc o bezlepkový recept, takže si na této bábovce mohou pochutnat i ti, kteří trpí alergií na lepek.
Ingredience
Co si přichystat?
- 100 g pohankové mouky
- 50 g jáhlové mouky
- 2 vejce
- 300 ml kyšky
- 2 jablka
- hrst ořechů
- 2 lžíce perníkového koření
- 1 lžíce kypřícího prášku bez fosfátů
- 2 lžíce medu
A jak zní postup?
Postup přípravy
Smícháme kyšku s vejci a medem, přimícháme nahrubo nastrouhaná jablíčka a posekané ořechy. Do této směsi vmícháme zbytek ingrediencí a vymícháme hladké těsto, které přelijeme do formy. Bábovku pečeme na 180 stupňů cca 35 minut.
Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí: cca 10
A co připravit dalšího? Tady je možné podívat se na další recepty s pohankou.