Spojení pekanových ořechů, kousků hořké čokolády a kapky javorového sirupu je prostě dokonalá. Miluju ty velké křupavé kousky slepené čokoládou a musím se hodně krotit abych je nesnědla hned po upečení a měla pak další týden co snídat. Vytvořte si jedinečnou domácí granolu i vy. Jak na to?
V receptu jsem použila 100% čokoládu, ale pokud je na vás až příliš hořká, použijte vaši oblíbenou hořkou čokoládu, doporučuju ale min 60%. Pokud jste si granolu doma ještě nepekli, neváhejte, a určitě to zkuste! Není to nic složitého a hlavně si do ní dáte vždy přesně jen to, co máte rádi.
Ingredience
Jaké suroviny budeme potřebovat?
- 200 g ovesných vloček
- 100 g pekanových ořechů
- 30 g mandlových plátků (nebo posekaných mandlí)
- 3 lžíce ghí (pro vegan verzi kokosový olej)
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce medu
- 50 g 100% čokolády
A také špetku soli.
Postup přípravy
V míse smícháme všechny suché ingredience, vločky, posekané pekanové ořechy, plátky mandlí, špetku soli a kousky čokolády. V malém hrnci necháme na mírném plameni společně rozpustit med, javorový sirup a ghí. Když se ghí rozpustí, nalijeme směs do mísy k suchým ingrediencím a vše důkladně promícháme.
Rozprostřeme do pekáčku s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut na 150 stupňů. Během pečení granolu promíchejte, aby se propekla rovnoměrně. Hotovou pak už nemíchejte a nechte jí na chladnějším místě úplně vychladnout, až pak jí nalámejte na menší kousky.