Co by bylo léto bez nanuků a zmrzlin! Asi málokdo z nás si slunečné a horké dny umí představit bez té chladivé sladké pochoutky. Občas nás přepadne chuť na zmrzlinu i doma a to je ten správný čas mít v mrazáku zásobu domácích nanuků. Jak si připravit osvěžující třešňové nanuky?
Domácí nanuky mají hned několik výhod, jsou zdravé, víte přesně co v nich je a hlavně si pokaždé uděláte přesně takový, na který máte zrovna chuť. Mě se tentokrát v lednici sešel zbytek krásně zralých třešní a ovesného mléka a hned bylo jasné, co s nimi. K dokonalosti doladíte nanuky praženým mandlovým máslem a kapkou vanilky.
Ingredience
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 300 ml mléka (já použila ovesné)
- 250 g třešní
- 3 lžičky mandlového másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
A jak budeme postupovat?
Postup přípravy
Třešně odpeckujeme a hodíme do mixéru. Přidáme mléko a mandlové máslo a vše společně rozmixujeme. Hotovou směs nalijeme do formiček na nanuky, doprostřed zapíchneme dřevěnou tyčku a dáme do mrazáku vychladit.