Neznám snad nikoho, kdo by nemiloval brownies. Ať už pro jeho čokoládovou chuť nebo pro jeho vláčnou a mazlavou strukturu. Ať už je důvod jakýkoli, já mezi takové milovníky rozhodně patřím a nehodlám se této dobroty vzdát ani při zdravém stravování. Proto jsem experimentovala, zkoušela a ochutnávala až vznikl tento poklad.
Pokud se bojíte řepné chuti, buďte bez obav, vůbec ji neucítíte. Díky kokosovému máslu je brownies krásné vláčné a nasládlé a garantuju vám, že u jednoho kousku nezůstanete. Red Velvet je zkrátka pojem.
Ingredience
Budeme potřebovat:
- 2 upečené nebo uvařené červené řepy (cca 300 g)
- 4 lžíce nepraženého kakaa
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 2 vejce
- 3 lžíce kokosového másla + na ozdobení
- cca 20 kapek stevie
- 1/2 sáčku prášku do pečiva bez fosfátů
A jak postupovat?
Postup přípravy
Uvařenou nebo upečenou červenou řepu nakrájíme na větší kusy, vložíme do mixeru a umixujeme na hladké pyré. Přidáme kakao a ještě společně v mixéru rozmixujeme. Pak už jen stačí metličkou vmíchat dvě celá vejce, stevii dle chuti, vanilkový extrakt a povolené kokosové máslo. Jako poslední přimícháme prášek do pečiva a pomocí stěrky těsto rozetřeme do pekáčku vyleženého pečícím papírem.
Povrch našeho brownies ještě ozdobíme zbytkem kokosového másla. Já zvolila romantický vzor srdíček (ta vytvoříte jednoduše tak, že do řady za sebe pomocí lžičky kápnete kokosové máslo a to pak pomocí špejle jen roztáhnete). Můžete ale popustit uzdu fantazii a zdobit dle libosti.
Takto připravený dezert dáme péct na cca 15 minut do trouby rozehřáté na 170 stupňů.