Kotlety na víně se sýrovou omáčkou mohou být vhodným hlavním chodem. Hodí se například také jako slavnostnější oběd či večeře. Jak na jejich přípravu? A jaké ingredience jsou na jejich přípravu potřeba?
Kotlety na víně se sýrovou omáčkou jsou netradičním hlavním chodem, který se hodí jako nedělní oběd nebo jako slavnostní hlavní chod. Co si na přípravu kotlet na víně se sýrovou omáčkou připravit?
Ingredience na přípravu kotlet na víně
Na přípravu kotlet na víně se sýrovou omáčkou budeme potřebovat:
- 4 vepřové kotlety
- 1 polévkovou lžíci hladké mouky
- 80 g másla
- 250 ml bílého stolního vína
- 50 g eidamu
- barevný pepř a sůl
- 1 hrst čerstvého nasekaného pórku
- drcený/mletý pepř
Příprava kotlet na víně se sýrovou omáčkou
Vepřové kotlety omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Lehce po obou stranách naklepeme a rukama vrátíme do původního stavu. Ostrým nožem je nakrojíme po okrajích, aby se při opékání nezkroutily. Potom je osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou.
Na vyšší pánvi rozehřejeme máslo a kotlety na něm po obou stranách dozlatova osmahneme – asi tři minuty z každé strany. Opečené kotlety necháme na pánvi, zalijeme je bílým vínem, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Tvrdý sýr najemno nastrouháme. Měkké kotlety vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Zbylou šťávu zahustíme připraveným sýrem a asi pět minut povaříme.
Kotlety na talíři přelijeme sýrovou omáčkou.
Příloha: Podáváme s vařenou rýží ozdobenou drceným pepřem a nasekaným pórkem.
Naše rada: Při dušení můžeme do omáčky ještě přidat trochu bílého vína.