Tapiokové kuličky jsou škrob získaný z kořene Manioku. Pochází z Jižní Ameriky, kde je používají na všechno možné – tam, kde my používáme kukuřičný nebo bramborový škrob. Skvěle se hodí také na přípravu pudingu. Jeho příprava vám nezabere víc než 15 minut a můžete si jej vzít klidně i jako menší svačinu do krabičky.
Tapiokový puding je snadný a rychlý na přípravu. Je vhodný především jako odpolední dezert. Jak na jeho přípravu?
Tapiokový puding – ingredience a příprava
Na 2 porce budeme potřebovat:
- tapiokové perly 50g
- kokosové mléko 165ml
- med podle chuti
Perly necháme přes noc namočené ve vodě. Další den vodu slijeme a přidáme kokosové mléko. V menším kastrůlku přivedeme k varu a přidáme med. Rozdělíme do mističek a dáme do ledničky ideálně na 2 až 3 hodiny. Dozdobit jej můžeme čímkoliv – ovocem, semínky nebo třeba ořechy.