Ingredience
- 2 hlávky salátu
- 4 mrkve
- 1 celer
- 2 pórky
- půl kapusty
- 2 kedlubny
- 2 rohlíky nebo 2 krajíce chleba
- 6 dkg másla
- hovězí vývar nebo bujon z kostky
- pepř, sůl
Postup
Veškerou zeleninu očistíme, opláchneme , salát rozebereme na listy a vše nakrájíme na jemné nudličky. Vložíme na máslo a opatrně dusíme. Když je zelenina poloměkká, zalijeme ji vývarem, opepříme, osolíme a vaříme do měkka. Vaříme jen zvolna, aby se zelenina nerozvařila.
Do talířů vložíme na kolečka nakrájené, osmažené rohlíky nebo na kostičky nakrájený osmažený chléb a přelijeme polévkou.
TIP: Další výbornou a jednoduchou polévkou je například hrstková polévka. Nejsou na ní potřeba žádné zvláštní suroviny a dá se udělat i způsobem „co dům dal“.