Do křupava pečený filet z candáta s kroupovým rizotem

DietníHlavní jídlaHoubyRizotoRyby

Candát je jednou z nejchutnějších sladkovodních ryb. Dravá ryba z čeledi okounovitých se vyskytuje v řadě evropských zemí. Preferuje chladná jezera a pomalu tekoucí řeky.

Candáti jsou vzhledem a chutí masa podobní štikám, dokážou se však rozmnožovat i v řekách, jejichž tok byl upraven a v nichž štiky obtížně hledají místa vhodná ke tření.

Ingredience:

  • šalotka
  • česnek
  • kořenová zelenina
  • krupky
  • sušené houby
  • zeleninový vývar
  • filátko candáta
  • olej

Postup:

V přiměřeně velkém hrnci osmahnout šalotku a česnek, přidat kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a krátkce podusit. Podlít vývarem, přidat krupky, sušené houby a vařit na mírném plameni 15-20 minut.

Poté dochutit a zjemnit máslem. Před podáváním přidat jemně nasekanou petrželku.

Filátko candáta okořenit, kůži lehce pomoučnit a péct na pánvi do křupava. Podávat s kroupetem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang