Speciální slavnostní recept z hovězí svíčkové s netradiční uzenou bramborovou kaší.
Hovězí svíčková je nejjemnější a nejkvaitnější kousek hovězího.
Ingredience:
- hovězí svíčková
- miso pasta
- demi-glace
- artyčok
- česnek
- tymián
- divoké koření
- citronová šťáva
- brambory
- jasmínový čaj
Postup:
Miso pastu naředit omáčkou demi-glace a vodou, tím vznikne chutná miso omáčka. Hovězí svíčkovou okořenit, opéct z obou stran a vložit do předem připravené miso omáčky.
Artyčok očistit a vařit v bylinkové várce z česneku, tymiánu, divokého koření a citronové štávy.
Oloupané brambory vařit v osolené vodě, po uvaření slít brambory do cedníku. Jasmínový čaj nasypat na dno hrnce a postavit na plotnu, brambory v cedníku položit na hrnec a přikrýt alobalem.
Při nízké teplotě nechat vzniknout kouř a brambory lehce přeudit, poté připravit bramborovou kaši obvyklým způsobem.