Srnčí hřbet sous vide v pistáciové krustě

Hlavní jídlaHoubyOmáčkyZvěřina

Srnčí hřbet má sice stejně jako například maso jelena či daňka relativně nízký obsah tuku a tmavočervenou barvu. Na rozdíl od většiny druhů zvěřiny jej však není nutné nakládat.

Chlazená zvěřina je vždycky lepší než mražená a mladší kousek je lepší než starší. K servírování se nejlépe hodí omáčka z červeného portského vína.

Ingredience:

  • srnčí hřbet
  • dýně hokkaido
  • šalotka
  • zázvor
  • máslo
  • zeleninový vývar
  • mledé kapustičky
  • čerstvé houby
  • sůl, pepř
  • nasekané pistáciové oříšky

Postup:

Šalotku a zázvor zpěnit na másle, přidat oloupanou dýni podlít zeleninovým vývarem a dusit do měkka. Poté rozmixovat kuchyňským mixérem, ochutit a nechat na plotně zredukovat na potřebnou konzistenci.

Kapustičky očistit a vařit do měkka v osolené vodě, po uvaření orestovat na másle spolu s houbami a ochutit. Očištěný srnčí hřbet okořenit, zabalíme pevně do kuchyňské fólie a pošírovat ve vodní lázni při 60°C přibližně 35 – 40 minut.

Poté maso vyjmout, obalit důkladně v jemně nasekaných pistáciových oříšcích a krájet na menší kousky.

Co dalšího připravit ze zvěřiny? Za zkoušku stojí oblíbený recept domácí zvěřinové paštiky do skleničky nebo pečené kančí maso na zelenině.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang