Ústřice obsahují řadu zdraví prospěšných látek, např. jód, sodík, vápník, draslík, mangan, železo, měď, zinek, fosfor a vitaminy A, B1, B2. Lze je konzumovat po celý rok – v zimních měsících akumulují své zásoby a jsou lahodně masité.

Čerstvé ústřice jsou oblíbenou lahůdkou, ale vždy je potřeba se přesvědčit, že jsou opravdu čerstvé.

Ingredience:

  • 12 ústřic
  • 2 zralá rajčata
  • 1 svazek čerstvé bazalky
  • 100 ml sherry octa
  • 50 g červené cibulky
  • 50ml ladké sojové omáčky
  • 1ks čerstvé chili papričky
  • Tmavý slunečnicový chleba, máslo, sůl

Postup:

Čerstvé ústřice si otevřít ústřicovým nožem a vyklopit do předem namražených skleniček. Do každé skleničky jednu ústřici.

Každou ústřici zalít jinou zálivkou a ozdobit limetkou.

Podávat s tmavým slunečnicovým chlebem nakrájeným na tenké plátky a spojeným lehce osoleným máslem. Vždy tři vrstvy chleba a dvě vrstvy másla.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang