Zde jsou oblíbené italské kombinace známé bruschety. Základ je stále stejný – nasucho ogrilujete na plátky nakrájenou bagetu nebo ciabattu, na které pokládáte různorodé ingredience.
Mé nejoblíbenější variace (vřele doporučuji ochutnat):
- Prosciutto + parmazán + pár kapek balzamika
- Bílé fazole z konzervy + červená cibule + rozmarýn (dochuťte lžičkou citronové šťávy, česnekem a petrželkou)
- Pesto ze sušených rajčat + piniové oříšky
- Zlehka podušený špenát + česnek + křepelčí vajíčko naměkko
- Ricotta + olivový olej + špetka soli + kuličky červeného hroznového vína opečené
s tymiánem - Hráškové pesto (poduste čerstvý nebo mražený hrášek s trochou másla a špetkou soli a nahrubo rozdrťte) + máta + parmazán
- Čerstvý sýr + uzený losos + kopr
(dochuťte kapkou citronové šťávy) - Gorgonzola + hruška + vlašské ořechy
- Starý kozí sýr + malinový džem
- Ricotta + filátka pomeranče + strouhaná čokoláda
Pak už jen ochutnáváte a ochutnáváte a přehodnocujete, která z bruschettových variací je tou vaší nejoblíbenější. A jako tip pro speciální příležitost doporučuji bruschettový bar.
Na pěkný, nejlépe dřevěný podnos naaranžujte dobroty, kterými chcete uctít své hosty. A pak už jenom dodávejte opečené kousky pečiva z grilu, ať si „tu svou“ kombinaci najde každý sám.