Marináda na kuřecí maso

Vybrali jsme několik receptů na nejlepší marinády na kuřecí maso na světě! Tyto marináda vytváří tolik chuti a udržuje kuře neuvěřitelně vlhké a neskutečně chutné. Tento jednoduchý recept na marinádu na kuře se jistě stane základem vaší kuchyně. Skvěle se hodí na grilování, pečení a saláty jako Ceasar salát.

Jaké druhy kuřecího masa použít na marinování?

Jakékoli části kuřete, které máte rádi. Prsa, stehna, paličky, stehna, kůže nebo bez kůže, s kostí nebo bez kosti. Mějte na paměti, že různé kusy budou trvat déle nebo kratší dobu. Vždy kontrolujte vnitřní teplotu, abyste zjistili propečenost.

Jak dlouho marinovat kuře?

Minimálně 30 minut a klidně i přes noc. Kuře začne být tvrdé, pokud se marinuje déle než 24 hodin. Pokud máte méně času, zvažte možnost propíchat kuře vidličkou, aby marináda rychle pronikla dovnitř.

Lze zamrazit marináda na kuře?

Ano, určitě. Po přidání marinády do kuřecích prsou v uzavíratelném sáčku vhodném do mrazničky můžete kuře zmrazit až na 6 měsíců. Před použitím ho přes noc rozmrazte v lednici.

Marináda na grilované kuře – recept

Vyzkoušejte tuto nejjednodušší, avšak skvělou marinádu na grilované kuře na rožni. Jemná marináda pozvedne chuť grilovaného masa na další úroveň.

Ingredience na marinádu na grilované kuře

  • 3,5 litru teplé vody
  • 3/4 šálku soli
  • 2/3 šálku cukru
  • 3/4 šálku sójové omáčky
  • 1/4 šálku olivového oleje

Postup na marinádu na grilované kuře

  1. Nalijeme teplou vodu do nádoby o dvojnásobném objemu.
  2. Přisypeme sůl, cukr, sójovou omáčku a olivový olej.
  3. Mícháme, dokud se cukr a sůl nerozpustí, a poté necháme marinádu vychladnout na pokojovou teplotu.
Marináda na grilované kuře
Nejlepší způsob na grilované kuře? Rozhodně začněte marinádou.

Marináda na kuřecí maso s bylinkami – recept

Dokonalá a svěží marináda s voňavými italskými bylinkami. Pokud nemáte rádi pálivost, můžete množství červených pepřových vloček snížit nebo kompletně vynechat.

Toto italské kuře je skvělé kombinovat s čerstvými saláty, jako je salát caprese nebo jednoduchý kapustový salát.

Ingredience na marinádu na kuřecí maso s bylinkami

  • ¼ šálku olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžičky italského koření
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • ½ lžičky červených pepřových vloček
  • ½ čajové lžičky soli

Postup na marinádu na kuřecí maso s bylinkami

  1. Všechny ingredience vložte do středně velké mísy a prošlehejte.
  2. Kuřecí prsa vložte do skleněné nádoby nebo uzavíratelného sáčku.
  3. Na kuře nalijte marinádu a ujistěte se, že je zakryté.
  4. Kuře nechte marinovat v chladničce alespoň 30 minut nebo až 8 hodin.

Marináda na kuřecí steaky – recept

Díky této marinádě si připravíte chutné kuřecí steaky, které si skvěle vychutnáte na společném grilovaní s přáteli.

Ingredience na marinádu na kuřecí steaky

  • 900 g kuřecí prs nebo stehen
  • ⅓ – ½ šálku extra panenského olivového oleje
  • 3 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • ¼ šálku hnědého cukru
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 3 stroužky česneku mletého nebo ½ lžičky česnekového prášku
  • 1 a ½ lžičky soli
  • 1 lžička pepře

Postup na marinádu na kuřecí steaky

  1. V míse smíchejte olej, citronovou šťávu, sójovou omáčku, balzamikový ocet, hnědý cukr, worcesterskou omáčku, česnek, sůl a pepř.
  2. Kuřecí prsa propíchejte vidličkou po celém povrchu. Vložte je do velkého sáčku na zip. Kuře přelijte marinádou.
  3. Nechte marinovat alespoň 30 minut. Ideální doba je 4 až 5 hodin.
  4. Gril předehřejte na střední teplotu. Gril potřete olejem, aby se nepřipaloval.
  5. Kuře položte na gril. V závislosti na tloušťce kuřete grilujte přibližně 5 až 6 minut z každé strany. Vnitřní teplota kuřete by měla dosáhnout 165 °C.
  6. Kuře sundejte z grilu a nechte 5 minut odpočívat.

Marináda na kuřecí maso s koriandrem – recept

Tato marináda je inspirována mým koriandrovým kuřetem s limetkou a je extra svěží a extra pikantní!
Je ideální, když si potřebujete rychle připravit mexické jídlo.

Ingredience na marinádu na kuřecí maso s koriandrem

  • ¼ šálku olivového oleje
  • ¼ šálku nasekaných lístků koriandru
  • 2 limetky, zbavené kůry a odšťavněné (asi ¼ šálku šťávy)
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1 lžička mletého kmínu
  • ½ lžičky chilli
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky čerstvě mletého černého pepř

Postup na marinádu na kuřecí maso s koriandrem

  1. Všechny ingredience vložte do středně velké mísy a prošlehejte.
  2. Na kuře nalijte marinádu a ujistěte se, že je zakryté.
  3. Kuře nechte marinovat v chladničce alespoň 30 minut nebo až 8 hodin.

TIP: Vyzkoušejte i tuto marinádu na kuřecí paličky nebo medovou marinádu.

Nejlepší marináda na kuřecí křídla
Pro milovníky kuřecích křídel zkuste tuto vynikající marinádu s nádechem rozmarýnu a hořčice.

Nejlepší marináda na kuřecí křídla – recept

Nejlepší marináda na kuřecí maso na světě. Tento jednoduchý recept na marinádu na kuřecí maso se jistě stane základem vaší kuchyně, vaší nejlepší marinádou na kuřecí křídla. Skvěle se hodí na grilování i pečené kuře v troubě.

Ingredience na nejlepší marinádu na kuřecí křídla

  • ½ šálku extra panenského olivového oleje
  • ½ šálku balzamikového nebo jiného octa
  • ¼ šálku sójové omáčky
  • ¼ šálku worcestrové omáčky
  • ⅛ šálku citronové šťávy
  • ¾ šálku hnědého cukru
  • 2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 2 lžíce dijonské hořčice nebo pikantní hnědé hořčice
  • 1 a ½ lžičky soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 2 lžičky česnekového prášku
  • 6 kuřecích prsou

Postup na nejlepší marinádu na kuřecí křídla

  1. Ve velké míse smíchejte všechny přísady marinády a prošlehejte je. Půl hrnku marinády odeberte a nechte si ji na pozdější opékání kuřete.
  2. Kuře vložte do velkého uzavíratelného sáčku a přelijte marinádou. Jemně masírujte kuřecí prsa a nezapomeňte sáček pevně uzavřít.
  3. Pokud máte méně času, zvažte možnost propíchat kuře vidličkou, aby marináda rychle pronikla dovnitř.
  4. Kuře uložte do chladničky a nechte marinovat nejméně 30 minut a maximálně 24 hodin. Podle mého názoru je ideální doba 4 až 6 hodin.

Marináda na kuřecí špízy po mexicku – recept

Jedná se v podstatě o suché koření na fajitu, které se proměnilo v marinádu se všemi klasickými mexickými příchutěmi, které máte rádi. Kuře po mexicku pak bude mezi domácími recepty nenahraditelné.

Ingredience na marinádu na kuřecí špízy po mexicku

  • ¼ šálku olivového oleje
  • 1 limetka, oloupaná a odšťavněná (asi 2 lžíce šťávy)
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička mletého kmínu
  • ½ lžičky papriky
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře

Postup na marinádu na kuřecí špízy po mexicku

  1. Nejprve se středně velké míse smíchejte suché ingredience a poté k nim přidejte olivový olej a šťávu z limetky.
  2. Obalte kuře v marinádě.
  3. Zavřete do uzavíratelné nádoby/sáčku a nechte marinovat 6-8 hodin.
Marináda na kuřecí steak
Díky marinádě bude kuřecí maso krásně křehké a šťavnaté.

Jogurtová marináda na kuřecí maso – recept

Kuřecí stehna (nebo kuřecí prsa) jsou naložena v marinádě z řeckého jogurtu. Marináda je plná zemitého koření a svěží citronovo-bylinkové chuti.

Ingredience na jogurtovou marinádu na kuřecí maso

  • 2/3 kelímku plnotučného řeckého jogurtu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy + 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1 lžíce oloupaného a mletého čerstvého zázvoru
  • 1 lžička mletého kmínu, mletého koriandru a mleté papriky
  • 1/4 lžičky kajenského pepře a skořice
  • 1 lžička soli a čerstvě mletého černého pepře (lze upravit podle chuti)
  • 1/4 šálku nasekaného koriandru a další na podávání

Postup na jogurtovou marinádu na kuřecí maso

  1. V míse smíchejte jogurt, olivový olej, citronovou šťávu, citronovou kůru, česnek, zázvor, kmín, koriandr, papriku, kajenský pepř, skořici, sůl, pepř a koriandr.
  2. Kuřecí maso vložte do uzavíratelného sáčku do mrazničky o velikosti galonu. Kuře přelijte jogurtovou marinádou.
  3. Sáček uzavřete a vytlačte přebytečný vzduch. Kuře rovnoměrně potřete marinádou.
  4. Nechte odležet v chladničce alespoň 2 hodiny (nebo až 8 hodin u prsou, 24 hodin u stehen)..
  5. Grilujte kuře, dokud není propečené, asi 5 až 7 minut z každé strany.

Marináda na kuřecí maso s medem – recept

Tato klasická příchuť nikdy nezklame, pokud jde o kuře. Tato sladká a výrazná marináda perfektně zapůsobí na kuřecí maso, takže každé sousto je zatraceně neodolatelné.

Ingredience na marinádu na kuřecí maso s medem

  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky jablečného octa1 stroužek česneku, mletý
  • 1 lžička košer soli
  • ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře

Postup na marinádu na kuřecí maso s medem

  1. Všechny ingredience vložte do středně velké mísy a prošlehejte.
  2. Kuřecí prsa vložte do skleněné nádoby nebo uzavíratelného sáčku. Na kuře nalijte marinádu a ujistěte se, že je zakryté.
  3. Kuře nechte marinovat v chladničce alespoň 30 minut nebo až 8 hodin.

Citronová marináda na kuřecí maso – recept

Pokud máte rádi jasné a svěží středomořské chutě, tento pokrm si zamilujete. Je plný čerstvé citronové šťávy, spousty bylinek a dijonské hořčice.

Ingredience na citronovou marinádu na kuřecí maso

  • ¼ šálku olivového oleje
  • 1 citron, odšťavněný (asi 3 lžíce šťávy)
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře

Postup na citronovou marinádu na kuřecí maso

  1. Všechny ingredience vložte do středně velké mísy a prošlehejte.
  2. Kuřecí prsa vložte do skleněné nádoby nebo uzavíratelného sáčku. Na kuře nalijte marinádu a ujistěte se, že je zakryté.
  3. Kuře nechte marinovat v chladničce alespoň 30 minut nebo až 8 hodin.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang